خانه شیخ محمد خیابانی، واقع در شهر خامنه در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی شهرداری و شورای اسلامی خامنه، دکتر فرزین حق پرست با اعلام این خبر افزود: خانه شیخ محمد خیابانی که مربوط به اواخر دوره قاجاریه و اوایل دوره پهلوی میباشد، با شماره ۳۱۳۹۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
وی ضمن اشاره به اهمیت ثبت خانه شیخ محمد خیابانی، افزود: شیخ محمد خیابانی به عنوان یکی از روحانیون آزادیخواه تبریز، خدمات بی شماری در دوران مشروطیت برای حفظ استقلال و تمامیت ارضی ایران و تأمین آزادی سیاسی، اقتصادی، نظامی و فرهنگی کشور ارائه نموده است و لذا ثبت ملی خانه وی در خامنه بسیار مهم و ضروری بود.
دکتر حق پرست با اشاره به معماری ساده و زیبای خانه شیخ محمد خیابانی، قاب بندیهای آجری ساده، ورودی ساباط مانند و ایوان با ستون های چوبی را از مشخصات خانه مذکور عنوان کرد.
مهندس شریفی شهردار خامنه بعد از اعلام این خبر از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان شرقی، از تلاشهای بی وقفه شهرداری در راستای تحقق این هدف خبر داد و افزود: در طی دو سال اخیر با پیگیریهای مکرر توانستیم تا با مساعدت سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان شرقی، سرانجام با آغاز سال نو «سال اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» شاهد خبر مسرتبخش ثبت ملی خانه شیخ محمد خیابانی، این کهن میراث با ارزش منطقه شبستر باشیم.
وی ضمن قدردانی از مساعدتها و راهنماییهای فرماندار محترم شهرستان و همکاری و تلاشهای ریاست محترم، کارشناسان و نماینده محترم شهرستانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، به جهت ثبت این اثر در فهرست آثار ملی ایران، از آمادگی شهرداری جهت تأسیس خانه مشروطه در این محل خبر داد و افزود: امیدواریم به دنبال ثبت ملی مکان یاد شده با تصویب ردیف بودجهای و نیز با تعامل و همکاری هرچه بیشتر شهرداری و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، شاهد مرمت اصولی این بنا و تأسیس خانه مشروطه در این محل باشیم.
ایشان با تأکید بر لزوم توجه به میراث فرهنگی و آثار باستانی، از اعلام آمادگی شهرداری جهت هرگونه همکاری با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای مرمت و بهرهمندی از مکان مذکور خبر داد و افزود: انشاءالله در آینده نزدیک شاهد انجام مطالعات فنی و مرمتی این خانه از سوی کارشناسان ذیصلاح سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و مرمت آن باشیم.
بنای یاد شده در اصل خانهای یک طبقه و خشتی بوده و احتمالاً در دوره پهلوی بخش غربی به آن اضافه شده است، اکثر قسمت های بنا سالم است و تنها برخی از آجرهای نما دچار فرسودگی شدهاند.
لینک دسترسی به متن خبر در خبرگزاری بسیج